BEYLİKDÜZÜ TEK YÜREK OLDU


Beylikdüzü Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli ilçelerinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için yapılan 2 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Depremin olduğu ilk andan itibaren planlı bir şekilde hareket ettiklerini dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Şu ana kadar 52 tır malzemeyi kara yoluyla, 41 tır malzemeyi de deniz yoluyla olmak üzere toplamda 93 tır malzemeyi afet bölgesine yolladık. Hemen ardından bölgede ihtiyaç duyulan, afet bölgesinde zarar gören vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek çadır kent kurmak için çalışmalara başladık. Buraya çadırlarımızın yanı sıra 40’ın üzerinde ev tipi konteynır sevk ettik. Ayrıca bölgede seyyar bir mutfak düzeneğini de kurduk. Bugün mutfağımız çalışmaya başlayacak” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve çevre illerde de yıkıma yol açan depremlerde hayatını kaybedenler için yapılan 2 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Beylikdüzü Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasına ocak ayında şehit olan askerleri rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasına başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, depremlerin hemen ardından Beylikdüzü Belediyesi olarak teyakkuza geçildiğini dile getirdi. AFAD tarafından Belediye’nin Hatay’da görevlendirildiğini söyleyen Başkan Çalık yapılan çalışmalar hakkında da meclisi ve kamuoyunu bilgilendirdi.

‘Beylikdüzü Tek Yürek’

Depremin vurduğu ilk andan itibaren planlı ve programlı bir şekilde hareket ettiklerini belirten Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde Beylikdüzü Kaymakamlığı, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve gönüllüler ile ‘Beylikdüzü Tek Yürek’ felsefesiyle çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Çalık, “Hatay çok ağır yaşadı bu depremi. AFAD binası da, belediyenin bazı binaları ve itfaiye binası hasar görmüş durumda. Biz çalışmalarımıza ilk etapta arama kurtarma çalışmalarında görev alacak 24 kişilik MAG-AME kurtarma ekibini bölgeye sevk ederek başladık. Hemen ardından bölgede ihtiyaç duyulan, afet bölgesinde zarar gören vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek çadır kent kurmak için çalışmalara başladık. Uygun bölgeyi AFAD’dan belirleyip, projelendirdik. Bize İskenderun Limanı karşısında bir alan gösterildi. Buraya çadırlarımızın yanı sıra 40’ın üzerinde ev tipi konteynır sevk ettik. Ayrıca bölgede seyyar bir mutfak düzeneğini de kurduk. Mutfak malzemelerinin sevkiyatını yaptık. Bugün mutfağımız çalışmaya başlayacak” diye konuştu.

“93 tır malzemeyi afet bölgesine yolladık”

Toplanan yardımlar hakkında da bilgi veren Başkan Çalık, “Beylikdüzü Tek Yürek hareket edecek’ dedik ve bu sloganla sosyal medya üzerinden yardım duyurusu yaptık. Yardımlar, Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı’nda toplandı. Gönüllü vatandaşlarımız, iş insanlarımız akın akın geldi. Gelecek yardımların toplanması, tasnif edilmesi ve tırlara yüklenerek gönderilmesi amacıyla görev yapacak personellerimizi koordine ettik. Orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte toplanan yardımları hem karayoluyla hem deniz yoluyla Hatay’a gönderdik. Şu ana kadar 52 tır malzemeyi kara yoluyla 41 tır malzemeyi de deniz yoluyla olmak üzere toplamda 93 tır malzemeyi afet bölgesine yolladık” dedi.

Motosiklet sürücüleri enkazlar arasında lojistiği sağlayacak

Bin 300 kişilik personelle deprem çalışmalarını organize ettiklerini söyleyen Başkan Çalık, “12 kişilik Nefes Arama-Kurtarma ekibi 18 kişilik AFAD gönüllüsü, 34 kişilik MAG-AME arama kurtarma ekibi ile birlikte toplam 213 kişiyi Hatay İskenderun’a intikal ettirmiş durumdayız. Dün itibarıyla yaklaşık 250 motorcuyu da bölgeye yolladık. Arazi motorlarıyla birlikte enkazlar arasında lojistiği sağlayacaklar. Yine Beylikdüzü Offroad Spor Kulübümüzü de yola çıkardık. 20 kişilik ekip 5 tane tam donanımla arazi araçlarıyla yola çıktılar. Onlar da koordinasyon merkezinde lojistik desteğimizi sağlayacaklar” dedi.

“8 -10 yaşındaki bir çocuğumuz kumbarasını teslim etti”

“Beylikdüzü’nün dayanışma ruhunu çok seviyorum” diyen Başkan Çalık, “İlk günden itibaren komşularımız ‘neler yapabiliriz?’ diye mücadele ediyor. Afet bölgesine yolladığımız ekiplerden gelen haberler umudumuzu artırıyor. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlarımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. En son bir bebeğimiz 80. saatte enkazdan çıkarıldı. Umarım mucizeler çoğalarak devam eder. Bunun için dua ediyorum. Size bir anektod anlatayım, bize gelen malzemeleri tasnif ediyor arkadaşlar. 70 yaşındaki bir teyzemiz bile orada yardım ediyor. 8 -10 yaşındaki bir çocuğumuz bir kumbara teslim etmiş. İçi dolu bir kumbara. Biz onu kaymakamlığımızın sosyal yardım hesaplarına yatıracağız. Kumbarayı ben emanet aldım. İçindeki parayı bizzat ben yatıracağım. O küçük evladımızın harçlığını, afet bölgesindeki arkadaşlarıyla paylaşması muazzam bir duygu. Beylikdüzü’nde yaşayan komşularımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu işin altından tek başımıza kalkmamız mümkün değildi. Her birine yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.